Planer och status 2012

Har efter en kall och snöig vår äntligen fått i Isabel i vattnet. Hade som vanligt en ambitiös plan inför säsongen men var bl a pga vädret tvungen att banta ned listan till endast det nödvändiga, lacka rorkulten (med Benarolja), fixa prickar i skrovet där vattnet kommit in och stannat mellan färglagren och tvättat av henne.

När när hon ligger i vattnet måste jag in i motorrummet och skruva bort avgaslimpan (är det samma som avgasriser?) för att försöka få bort alla avlagringar. Som det är nu kommer inte kylvattnet igenom och det tar ca 5 minuter innan motorn blir för varm… Detta sabbade hela vår seglingssommar föregående år. Trist! Nu ska det fixas och fungera bra.

 

Annat som ska fixas är en renovering av länspumpen (Whale 10) och en elektrisk länspump. Den stora manuella länspumpen pumpar endast från motorrummet och den elektriska ska pumpa i den djupase kölfickan är det tänkt.

Hade som mål att också ta bort mantågsstöttorna från mantågsfötterna. Dessa fastnar i varandra då man har blandat aluminium (mantågsfot) och rostfritt (mantågsstötta). Som grädde på moset har man också rostfria skruvar in i mantågsfoten vilket ställer till det ytterligare. Kul… Har dock efter två års letande fått tag på nya mantågsfötter. Tusen tack Rolf Alm! Och tack Jonas på Comfortina Yachts!

I höst blir det tidig upptagning för att byta och fixa mantågsstöttor och laga de fyra hål som blev i däcket då den stora mängden snö böjde ned mantågsstöttorna och trycktes igenom. Föregående ägare hade inte tagit bort stöttorna och då blev de istället sittande och gick alltså inte att få loss.

Trevlig sommar alla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *